ROJGAR RESULT

Top Current Affairs 16 May 2021 at Rojgar Result App

Print this post

Top Current Affairs 16 May 2021 at Rojgar Result

आज 16 मई 2021 का करेंट अफेयर 

 1. किस मीडिया ग्रुप की चेयरपर्सन इंदु जैन का हाल ही में निधन हो गया है ?

Ans. टाइम्स ऑफ इंडिया


2. विश्व में टॉप 10 देशों में रियल टाइम पेमेंट लेन-देन के मामले में भारत कौन से स्थान पर रहा है ?

Ans. पहले


Q.3. स्टारलिंक कंपनी ने सेटेलाइट से हाई स्पीड इंटरनेट और सिक्योर कनेक्शन के लिए किस कंपनी के साथ पार्टनरशिप की है ?

Ans. गूगल

4. जर्मनी के बोरुसिया डोर्टमंड ने हाल ही में कौन सी बार घरेलू फुटबॉल लीग का ख़िताब अपने नाम किया है ?

Ans. पांचवी बार

5. नेपाल की राष्ट्रपति विद्या भण्डारी ने केपी शर्मा ओली को कौनसी बार नेपाल का प्रधानमंत्री नियुक्त किया है ?

Ans. दूसरी बार

6. भारतीय क्रिकेट टीम के किस पूर्व स्पिर को भारतीय महिला क्रिकेट टीम का मुख्य कोच नियुक्त किया है ?

Ans. रमेश पोवार

7. केंद्रीय मंत्रिमंडल ने कतर वित्तीय केंद्र प्राधिकरण और किस  इंस्टिट्यूट के बीच समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर करने को मंजूरी दी ?

Ans. इंस्टीट्यूट ऑफ चार्टर्ड अकाउंटेंट्स ऑफ इंडिया

8. 15 मई को विश्वभर में कौन सा दिवस मनाया जाता है ?

Ans. विश्व परिवार दिवस

9. फोर्ब्स के द्वारा जारी सबसे ज्यादा कमाई करने वाले टॉप - 10 एथलीट में कौन पहले स्थान पर रहा है ?

Ans. कोनोर मैक्ग्रिगोर

10. किस शहर की प्रेरणापुरी ने पहला सर्टिफाइड ग्लूटन फ्री डेयरी आइसक्रीम ब्रांड तैयार किया है ?

Ans. दिल्ली

Current Affairs 16 May 2021 in English

 1. Which media group's chairperson Indu Jain has passed away recently?

Ans. times of India

2. Which place has India ranked in the top 10 countries in the world in terms of real time payment transactions?

Ans. first

3. Starlink company has partnered with which company for high speed internet and secure connection from satellite?

Ans. Google

4. Recently Borussia Dortmund of Germany has won which domestic football league title?

Ans. Fifth time

5. How many times has Nepal's President Vidya Bhandari appointed KP Sharma Oli as Prime Minister of Nepal?

Ans. second time


6. Which former Spire of the Indian cricket team has been appointed as the head coach of the Indian women's cricket team?

Ans. Ramesh Powar

7. The Union Cabinet approved the signing of a Memorandum of Understanding between Qatar Financial Center Authority and which institute?

Ans. Institute of Chartered Accountants of India

8. Which day is celebrated worldwide on 15 May?

Ans. World family day

9. Who has been ranked first among the highest-grossing Top-10 Athletes released by Forbes?

Ans. Conor McGregor

10. Which city's Indrapuri has developed the first certified gluten free dairy ice cream brand?

Ans. Delhi

Subscribe for free